Aceasta este intrebarea pe care si-o pun toti parintii atunci cand vine momentul sa inceapa sa lucreze din nou. De aceea, preferati prima solutie, chiar si atunci cand nu trebuie sa va intoarceti la munca. Aceasta extindere a invatamantului obligatoriu constituie o extindere a competentelor comunelor care trebuie sa dea nastere la o alocare de resurse financiare din partea statului.

Directorul scolii

Directorul are responsabilitati administrative si pedagogice si reprezinta institutia in fata municipalitatii si a parintilor. De asemenea, acesta este, foarte adesea, responsabil de o clasa.

Consiliul profesorilor

Acesta este format din director si din profesorii repartizati in scoala. Acesta se reuneste cel putin o data pe semestru.

Consiliul scolar

Acesta este compus din:

  • directorul scolii, care il prezideaza
  • toti profesorii repartizati in scoala
  • primarul si consilierul municipal insarcinat cu problemele scolare
  • reprezentanti alesi ai parintilor (atatia reprezentanti cati reprezentanti are scoala cu clase)
  • delegatul departamental al autoritatii educationale nationale responsabil cu vizitarea scolilor

Acesta se intruneste cel putin o data pe semestru, voteaza regulamentul intern al scolii si stabileste organizarea pedagogica a saptamanii scolare. Ofera opinii si sugestii cu privire la chestiuni legate de viata scolii.

Gradimita, solutia pentru a va putea intoarce la lucru

Pana in urma cu cativa ani, era in general acceptat faptul ca, copiii ar trebui sa stea acasa cat mai mult posibil, adica sa fie rasfatati de parinti si bunici sau de dadaca, atunci cand isi permiteau acest lucru.

Lipsa acestei bunastari familiale, deoarece tot mai multe mame trebuie sa munceasca, iar bunicii nu sunt intotdeauna capabili sa aiba grija de copii timp de mai multe ore, a dus la necesitatea de a duce copiii la cresa si, desi multe mame se simt vinovate de acest tip de abandon, realitatea este cu totul alta, de fapt, ducerea copilului la cresa este o etapa importanta a evolutiei, ajuta la desprinderea cordonului ombilical si il face pe copil mai sigur si mai determinat.

Gradinita imbunatateste capacitatea de invatare

Desigur, nu am realizat importanta gradinitei decat atunci cand majoritatea copiilor au ramas acasa si, prin urmare, nu au putut fi observate diferente. Cand fenomenul a evoluat, insa, in fazele de invatare si socializare, am observat diferente intre copiii care au frecventat gradinita si copiii care au ramas acasa cel putin pana la varsta de 3 ani. La gradinita Soseaua Nordului copilul va avea parte de atentie si de educatie.

Copii care au frecventat cresele si cei care au ramas acasa cu mamele sau bunicii lor a reiesit ca primii au obtinut rezultate de 1,5 ori mai bune la limba italiana si de 0,5 ori mai bune la matematica. Rezultatele au fost si mai surprinzatoare in cazul copiilor care au avut norocul de a frecventa o gradinita bilingva, unde invatarea unei a doua limbi este si mai usoara.

Studiile efectuate in intreaga lume, dar si in Europa, ofera o imagine destul de importanta, de fapt, din cercetari reiese ca copiii care au frecventat o gradinita au mai multe sanse in viata sa se afirme, asta pentru ca li se ofera instrumente de autocunoastere si de cunoastere a lumii din jurul lor. Acest lucru se datoreaza faptului ca, datorita acestei experiente, copiii au un succes academic si un succes individual mai mare.

Importanta sportului in viata copilului?

Exista multe beneficii ale dezvoltarii concentrarii prin sport. Copilul tau se va afla intr-un mediu in care munca in echipa, munca individuala, concentrarea asupra sarcinii pe care o are la indemana si respectarea instructiunilor toate lucreaza in tandem pentru a crea succes. Cea mai buna parte este ca nu vor trebui sa-si faca prea multe griji cu privire la modul in care totul se potriveste, deoarece vor fi cufundati in experienta.

Daca scopul dvs. principal este sa va concentrati, ar trebui sa va ganditi cu atentie care dintre ele ar fi cel mai potrivit pentru copilul dvs. Luati in considerare sporturile care provoaca activitate si implicare frecventa pentru a va asigura ca sunt intotdeauna parte a actiunii. Acest lucru ar trebui sa le ajute la dezvoltarea concentrarii. Unele sporturi la care sa te gandesti includ; inot, tenis, gimnastica, lupte, fotbal si arte martiale. Pe masura ce copilul dvs. creste in noul sau interes, acordati atentie la ceea ce raspunde pozitiv.

Muzica in viata copiilor

Unii parinti spun ca muzica a fost vehiculul care a schimbat totul pentru capacitatea copilului lor de a se concentra. De asemenea, ajuta la gandirea analitica si la rezolvarea problemelor. Instrumentele de percutie sau de suflat din lemn pot fi de ajutor daca copilul dumneavoastra este foarte activ. Instrumentele de alama pot beneficia copiii care au nevoie de putin timp pentru a ridica ceva nou, deoarece nu le cere sa coordoneze atat de multe parti in miscare ca si alte instrumente.

Crearea simtului responsabilitatii ajuta la concentrare. Amintiti-va ca modul in care il faceti pe copilul dvs. sa faca treburile alocate este la fel de important ca si treburile pe care le alegeti pentru (sau cu) el. Este in regula sa le reamintesti sau sa-i ajuti sa ramana organizati, dar nu este in regula sa-i lasi sa scape daca nu isi fac treaba. Daca copilul dumneavoastra are o lista de treburi saptamanale, permiteti-i sa le noteze pe fiecare pe masura ce le finalizeaza.