De obicei, o reprezentanta are un sediu mare pentru a-si expune modelele si are personal specializat. Este un model de vanzari auto foarte raspandit la nivel mondial, fiind cazuri aproape anecdotice in care exista un contact direct intre brand si utilizator pentru a oficializa o vanzare.

Poate raspunde la mai multe modele de afaceri. In unele cazuri, dealerul este detinut de marca care ofera vehiculele sale de vanzare, iar in altele este un antreprenor privat care detine aceasta proprietate.

In acest din urma caz, afacerea poate fi dezvoltata in cadrul sistemului de franciza (ceea ce inseamna ca depinde de producator) sau poate lucra cu diferite marci fara a depinde de niciunul dintre ele.

Cel mai frecvent, in orice caz, este ca un dealer este asociat cu o singura marca si ca unitatea apartine unei societati care, printr-un contract de concesiune, este autorizata de producatorul respectiv sa-si vanda modelele.

Servicii suplimentare oferite de dealeri

Desi activitatea traditionala a unui dealer s-a concentrat pe expozitia si vanzarea de vehicule, profilurile afacerii s-au schimbat pe masura ce oferta catre client a fost extinsa la anumite servicii complementare legate de sectorul auto.

Astfel, multi dealeri actuali ofera servicii de reparatii, revizii si intretinere

Mecanica si adauga vanzarea de piese de schimb si accesorii. De asemenea, acestea ofera frecvent consultanta si iau masuri in ceea ce priveste garantiile, asigurarea vehiculelor si procedurile de inmatriculare. Serviciile financiare si inchirierea de masini sunt alte activitati pe care un dealer le poate efectua.

Cauti oferte dealer auto? Intra pe link si vei gasi cele mai bune solutii pentru tine!

Avantajele cumpararii de la un dealer auto

Cumpararea unei masini este interesanta si stresanta si, oricum, majoritatea oamenilor doresc ca procesul sa fie cat mai rapid posibil. Desi exista mai multe optiuni atunci cand cumparati un vehicul, exista cel putin cinci motive pentru care cumpararea de la o reprezentanta auto poate fi o afacere mai buna.

Beneficii post-acord

Garantiile extinse, reparatiile, schimbarile de ulei si rotatia anvelopelor sunt doar cateva dintre stimulentele suplimentare pe care vanzatorii privati nu le pot oferi. In plus, legile se aplica vanzarilor private, dar exista mult mai multa securitate atunci cand faceti o tranzactie cu o reprezentanta auto, iar linistea sufleteasca este de nepretuit.

Recompense de recomandare

Reprezentantele auto ofera mai multe recompense pentru recomandarile clientilor noi. Cei mai multi clienti, probabil, iau la valoarea nominala, dar ceea ce un marketing bun intelege este faptul ca cuvantul din gura este de departe cea mai eficienta metoda de publicitate.

Daca cunoasteti pe cineva care este in cautarea unui vehicul nou pe piata, multe reprezentante ofera o recompensa in functie de cate recomandari primeste de la acel client. Majoritatea oamenilor sunt eligibili pentru a primi un bonus, iar aceste recompense se pot adauga cu adevarat.

Finantare

Daca nu platiti numerar atunci cand cumparati de la un vanzator privat, va trebui sa va asigurati propria finantare, care depinde de scorul de credit. Departamentele financiare ale reprezentantelor, pe de alta parte, au stabilit relatii cu mai multe institutii financiare.

Aceste conexiuni va pot ajuta sa va asigurati un acord de imprumut mai flexibil. Nu uitati sa echilibrati costul total al imprumutului cu o plata lunara pe care v-o puteti permite.

Caracteristici suplimentare

Accesoriile instalate de dealer, cum ar fi rotile, sistemele de sunet modernizate si spray-ul de protectie a tesaturilor nu sunt nici macar optiuni atunci cand faceti cumparaturi de la o persoana privata. De asemenea, puteti adauga caracteristici precum o garantie de protectie impotriva coroziunii, garantie extinsa sau plan de protectie. Un vanzator privat nu va oferi acest tip de personalizare extinsa. Decizia ta este limitata de ceea ce este in lot la momentul respectiv.

Ospitalitate

Hei, nu respinge puterea unei ceasti de cafea. Oamenii angajati sunt acolo pentru un motiv; Este important sa fii confortabil si atunci cand luati o decizie importanta. Reprezentantele auto apreciaza reputatia ta, iar daca apare o problema dupa achizitie, vor continua sa ofere servicii pentru clienti, astfel incat sa continui sa ai o experienta pozitiva cu compania.

In timp ce cumparaturile pentru o persoana pot parea o experienta mai casual si mai relaxata, nimic nu bate avantajele oferite de un dealer auto.

Avantajele unei masini in leasing

Exista multe aspecte pozitive atunci cand vine vorba de o masina de leasing. Poate cel mai important beneficiu sunt costurile scazute „out-of-pocket” la prima achizitie a unei masini, precum si intretinerea acesteia. Aici va aratam mai multe avantaje pentru a decide cu privire la o masina in leasing:

  • Plati lunare mai mici.
  • Plata foarte mica pentru avans.
  • Costurile de intretinere sunt incluse.
  • Puteti avea o masina mai scumpa pentru mai putini bani.
  • Impozitul pe vanzari se plateste pe intreaga durata a contractului.
  • Pentru cei care folosesc masina pentru afacerea lor, exista beneficii fiscale potentiale.
  • Posibilitatea de a avea o masina noua la fiecare cativa ani.