Vacuum-ul corporal este o tehnica moderna, inclusa in vacuumterapie care iti ofera numeroase avantaje si care te va ajuta nu doar sa arati foarte bine ci si sa fii mai sanatos.

Vacumterapia este un tratament estetic de origine franceza care permite imbunatatirea sanatatii si aspectului fizic al unui pacient, in special la acei oameni care au probleme de grasime localizata sau acumulare de lichide.

Cunoasterea caracteristicilor acestui tratament non-invaziv, precum si a locului in care poate fi aplicat va permite sa obtineti o idee concreta despre toate beneficiile sale.

Dar ce este cu adevarat vacumterapia?

Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestei terapii este ca este non-invaziva, astfel incat efectele sale secundare sunt reduse semnificativ.

Pentru a face o sesiune de vacumterapia, se utilizeaza un tub sub forma unei cesti de sticla transparenta sterilizata, care este plasata in zona corpului care urmeaza sa fie tratata. Acesta indeplineste functia de “supt” usor, efectuand in acelasi timp un masaj placut pe piele din interior spre interior spre interior. In acest fel, lichidul retinut in celule poate fi drenat cu usurinta.

Pe scurt, aceasta tehnica este conceputa pentru a modela corpul fara durere, rapid si eficient.

Cum vacumterapia trateaza celulita

Celulita sau coaja de portocala este una dintre cele mai frecvente probleme ale femeilor, indiferent de varsta sau greutatea lor. Cautarea unor tratamente care sa ii permita sa fie abordata sau, cel putin, redusa la minimum, implica recurgerea la cele mai moderne si eficiente terapii din medicina.

Acestia sunt pasii de urmat pentru a pune capat celulitei. Si tocmai, vacumterapia este unul dintre cei mai buni aliati pentru a urma toti acesti pasi:

  • Eliminati nodulii de grasime localizati.
  • Pierdeti volumul.
  • Eliminati toxinele si intariti zona afectata

Aceasta tehnica permite masarea zonei in care se afla celulita si activarea circulatiei sangelui si a limfei. De asemenea, stimuleaza regenerarea celulelor si productia de colagen si elastina prin aspirarea tesutului adipos. La aceasta calitate trebuie adaugat faptul ca faciliteaza drenajul prin retinerea fluidelor acumulate si, prin urmare, expulzarea toxinelor.

Rezultatul combinarii tuturor acestor actiuni este ca aplicarea regulata a sedintelor de vacumterapie favorizeaza elasticitatea si fermitatea pielii, reducand in mod clar celulita.

Care sunt beneficiile vacumteriei?

Vacumterapia este una dintre cele mai utilizate tehnici de centru estetic pentru a elimina celulita. Cu toate acestea, merita sa analizam in detaliu principalele efecte benefice ale acestui tratament asupra organismului, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si estetica:

  1. Faciliteaza eliminarea lichidelor si a toxinelor. Aparatul care se aplica in sedinte stimuleaza capacitatea organismului de a drena fluidele acumulate. In acest fel, pacientul poate elimina deseurile organice din organism. Acest lucru promoveaza imbunatatirea aspectului pielii si a bunastarii sale generale.
  2. Circulatie imbunatatita. Aplicarea sedintelor de vacumterapia permite activarea atat a circulatiei sangelui, cat si a limfei in organism. Acest lucru previne in mod eficient acumularea de fluide si promoveaza functionarea diferitelor organe.
  3. Ameliorarea tensiunii musculare. Nu uitati ca vacumterapia efectueaza un masaj delicat in zona corpului in care este aplicata. Pe langa implicatiile tratamentului estetic, acesta reprezinta un ajutor nepretuit atunci cand vine vorba de relaxarea si ameliorarea tensiunilor musculare.
  4. Imbunatatirea calitatii pielii. O serie de sesiuni din aceasta tehnica in mod regulat, permite imbunatatirea calitatii pielii. Printre alte efecte, administreaza o exfoliere superficiala asupra epidermei oferindu-i o luminozitate mai mare.

Unde il pot aplica?

Acest tratament este cunoscut a fi aplicat pe orice zona a corpului pentru a remodela figura si elimina zonele cu grasime localizate. Trebuie remarcat faptul ca atat femeile, cat si barbatii il pot folosi. Desi este adevarat ca celulita este o problema in esenta feminina, barbatii prezinta, de asemenea, in multe ocazii, acumulari de grasime in anumite zone ale corpului, cum ar fi picioarele si fesele.

In plus, este de asemenea posibil sa se efectueze vacumterapia faciala, care contribuie la imbunatatirea elasticitatii pielii, facand-o sa genereze mai mult colagen si elastina. Fata dobandeste un aspect mai neted, mai ferm si mai tineresc.

O tehnica non-invaziva care merge un pas mai departe si este si mai avansata, este tratamentul Vela Smooth, care combina cele mai bune de vacumterapie. Este un dispozitiv care uneste doua surse de lumina, frecventa radio si infrarosu. Permite imbunatatirea aspectului pielii, remodelarea corpului si perfectionarea aspectului fizic al pacientului in functie de nevoile lor specifice.

Intrebari frecvente despre acest tratament

Cat dureaza sesiunea?

Este variabila in functie de obiectivul care trebuie atins, de starea pacientului si de combinatia cu un alt tip de terapie. Se recomanda un minim de 20 de minute si maximum 60 de minute.

 In cat timp sunt vizibile rezultatele?

Rezultatele sunt vizibile inca de la prima sedinta: zonele tratate sunt mai putin compacte si voluminoase. Acestea sunt decongestionate cu efect cumulativ si se observa rezultate mai complete din a sasea sesiune.

Cate sesiuni sunt necesare?

In general, va depinde de gradul de afectiune tisulara si de morfologia clientului.

Pentru a trata celulita in prima etapa, vom avea nevoie de aproximativ cinci sedinte..

Este o tehnica sigura?

Vacumterapia este, fara indoiala, o metoda complet sigura si neinvaziva.

Este un tratament dureros?

Nu este un tratament dureros, deoarece se adapteaza intotdeauna intensitatea vacumului la sensibilitatea pielii fiecarui pacient.