INFORMAȚII UTILE

Câteva informații utile pentru pelerinii care vor veni la Șumuleu Ciuc cu ocazia vizitei Sfântului părinte Papa Francisc. 

Îi rugăm cu mult respect pe pelerinii participanți să se pregătească și să participe cu multă smerenie și evlavie la Sfânta Liturghie de la Șumuleu.

Pot participa și acei pelerini care nu s-au înregistrat, dar totuși doresc să participe la Sfânta Liturghie, organizatorii au delimitat sectoare și pentru ei.  

Să ne pregătim cum se cuvine pentru această sărbătoare. Aceia care au posibilitate să se spovedească în parohiile de unde vin, pentru ca la Sfânta Liturghie celebrată de Papa Francisc, prin mijlocirea Feciorei Maria de la Șumuleu Ciuc, Atotputernicul Dumnezeu să reverse harul său asupra poporului nostru și în următoarele secole.

Câteva aspecte, informații utile:

Putem aduce: apă de băut îmbuteliata în plastic (PET), pelerină de ploaie sau umbrelă, medicamente, scaun pliabil, alimente.

Sunt interzise: orice fel de armă, materiale inflamabile sau explozibile, gaze lacrimogene, orice materiale care pot produce paralizia sau iritații, băuturile alcoolice, orice obiecte care pot provoca tulburări de ordine, folosirea materialelor de sticlă. 

Locurile de parcare pentru autobuse sau automobile vor fi afișate din timp pe site-ul pontifex.ro. Vă rugăm să consultați din timp harta și să vă găsiți locul cel mai potrivit de parcare. Să aveți încălțăminte comodă și mai multe rânduri de haine, să luați în calcul că va fi nevoie să parcurgeți chiar și câțiva kilometri de la locurile de parcare. Este esențial ca toți cei înregistrați să aibă cu ei biletele și din timp să își caute sectoarele în care au fost repartizați.

În ajutorul pelerinilor sunt peste 500 de voluntari, recunoscuți după însemnele specifice, pregătiți pentru a vă îndruma. Rugăm fiecare grup organizat să aibă voluntari, care sa ajute în rugăciune, în eventualele probleme sau să ajute grupul în a ajunge cât mai eficient în sectorul lor. Voluntarii grupurilor să verifice la plecarea din parcare ca nimeni să nu aibă asupra lui materiale interzise. 

Pe site-ul pontifex.ro va fi accesibil și se poate descărca textele liturghiei în format pdf., la punctele de informare va fi disponibil gratuit și varianta imprimată.

Rugămintea organizatorilor este ca fiecare comunitate să ofere un gest simbolic Papei Francisc. De exemplu, să sădească un pom în curtea Bisericii! Într-o duminică după Sfânta liturghie să medităm asupra câtorva gânduri ale Papei Francisc din enciclica Laudato Si, sau se pot face cate ceva în plan social: o colecta pentru săracii comunității, vizitarea celor vârstnici, ocrotirea văduvelor sau a orfanilor. Fiecare comunitate să facă o scurtă prezentare și să anexeze poze și să o trimită D-nei Lázár Csilla (ajandekfa@pontifex.ro), după centralizare tuturor prezentărilor, le vom trimite Papei Francisc.

Să dăm mărturie despre credința noastră, despre existența pașnică a Bisericii și neamului nostru, și astfel să îl salutăm în număr cât mai mare pe Sfântul Părinte, care dorește să se întâlnească cu noi în acest loc sfânt plin de har, la Șumuleu Ciuc. 

Organizatorii vizitei papale de la Șumuleu Ciuc.  

Noutăți

Verificare de securitate

Este important să subliniem faptul că toți pelerinii trebuie să se aștepte la un eveniment similar cu cel de Rusalii. În același timp, unicitatea și caracterul istoric al acestei ocazii, adică vizita Sfântului Părinte, necesită măsuri de securitate care sunt obișnuite și raționale în toate locurile în care Sfințenia Sa este prezent.

Accesul, poarta de securitate

Dacă ați efectuat o înregistrare individuală / de familie, în perioada 15-19 mai, ați primit pe adresa de e-mail pe care ați indicat-o, biletul pentru SECTORUL ROȘU.
 

Este posibil să nu fi primit încă biletul. VĂ RUGĂM SĂ VERIFICAȚI CONTUL SPAM / TRASH /MESAJE NEDORITE, deoarece este posibil ca biletul să fie acolo.
 

Badgeurile de presă pentru jurnaliștii acreditați la vizita Sanctității sale de la Șumuleu Ciuc pot fi ridicate la sediul Consiliului Județean Harghita, Piața Libertății, nr. 5, Sala de Marmură, (dacă s-a cerut eliberarea acestora la Miercurea Ciuc) în perioada 30-31 mai, între orele 13:00 – 15:00.

 

 

Sajtóakkreditációk átvétele

Cu câteva zile înainte de 1 iunie 2019 când Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie la Șumuleu Ciuc, vă punem la dispoziție pe site-ul nostru Caietul Pelerinului care conține ordinea Sfintei Liturghii, cântecele, scurta descriere a Statuii de la Șumuleu Ciuc, precum și a vieții Sfântului Părinte, în limbile maghiară și română.