Acces in sectoare

Verificare de securitate

Este important să subliniem faptul că toți pelerinii trebuie să se aștepte la un eveniment similar cu cel de Rusalii. În același timp, unicitatea și caracterul istoric al acestei ocazii, adică vizita Sfântului Părinte, necesită măsuri de securitate care sunt obișnuite și raționale în toate locurile în care Sfințenia Sa este prezent.

Accesul, poarta de securitate

În cadrul măsurilor de securitate, în cooperare cu organele de securitate de stat, am dezvoltat sectoare în șaua Șumuleu Ciuc. Acestea pot fi accesate prin porțile de securitate 13-14. Este extrem de important să țineți cont de faptul că accesul la zonele închise este interzis cu următoarele instrumente: orice fel de arme, inflamabile, substanțe explozive,  de lacrimi, agenți iritanți sau paralizanți, băuturi spirtoase, orice obiect care poate fi folosit pentru tulburarea ordinii sau la acte violente, sticlă. Pelerinul poate lua următoarele: apă potabilă într-o sticlă de plastic, umbrelă de mână, medicament, scaun de tabără, baston, steag, mâncare.

Prezentarea sectoarelor

În ultimele zile, toți cei care s-au înregistrat în grup sau individual au primit, biletele. Pelerini au aflat, de asemenea, în ce sector au fost repartizați. De asemenea, puteți utiliza harta de pe spatele biletului pentru a identifica exact unde se află sectorul Dvs. Este important ca toți să-și aducă biletele, iar cei care s-au înregistrat individual trebuie să le imprime. În dezvoltarea sectoarelor, organizatorii au încercat să țină cont de rânduiala tradițională de Rusalii, de capacitatea sectorului și de numărul de grupuri.

Sugestii pentru acces

La altarul Hármashalom se poate fi ajunge nu numai pe traseele tradiționale de pelerinaj, dar și pe alte rute alternative disponibile. De exemplu, din direcția cartierului Kalász,  din strada Tető prin trecerea văii Nyúl,  accesul este facilitat de mai podulețe temporare de pe pârâul Borvíz.

Este extrem de important ca pelerinul să folosească poarta de securitate cea mai apropiată de sectorul care este cel mai apropiat de propriul sector. De exemplu, cei care au acces la sectoarele galbene 3,4,7,8,9 să nu încearce să ajungă prin porțile dinspre oraș. Este mai avantajos pentru ei să se apropie de șaua Șumuleu din partea de est, adică din direcția Csobotfalva.

Puncte de informare și semne

Pelerinii care sosesc în Miercurea Cius pot obține informații cu privire la drumul spre altarul Hármashalom la fiecare pas. Primăria plasează 11 panouri de informare la intrările orașului și la principalele noduri de circulație. Există, de asemenea, 13 puncte de informare pentru a ajuta pelerinii să-și găsească drumul. La aceste puncte veți găsi voluntari dintre angajații primăriei și consiliului județean. La aceste puncte, pelerinii pot obține diferite materiale de informare și pot cumpăra apă potabilă, precum este planificat și vânzarea de alimente preambalate.

La fața locului, în șaua Muntelui Șumuleu, sute de voluntari îi ajută pe pelerinii să se orienteze. Voluntarii poartă o vestă vizibilă, ușor identificabilă și o cravată și un ecuson de identificare.

Noutăți

Verificare de securitate

Este important să subliniem faptul că toți pelerinii trebuie să se aștepte la un eveniment similar cu cel de Rusalii. În același timp, unicitatea și caracterul istoric al acestei ocazii, adică vizita Sfântului Părinte, necesită măsuri de securitate care sunt obișnuite și raționale în toate locurile în care Sfințenia Sa este prezent.

Accesul, poarta de securitate

Dacă ați efectuat o înregistrare individuală / de familie, în perioada 15-19 mai, ați primit pe adresa de e-mail pe care ați indicat-o, biletul pentru SECTORUL ROȘU.
 

Este posibil să nu fi primit încă biletul. VĂ RUGĂM SĂ VERIFICAȚI CONTUL SPAM / TRASH /MESAJE NEDORITE, deoarece este posibil ca biletul să fie acolo.
 

Badgeurile de presă pentru jurnaliștii acreditați la vizita Sanctității sale de la Șumuleu Ciuc pot fi ridicate la sediul Consiliului Județean Harghita, Piața Libertății, nr. 5, Sala de Marmură, (dacă s-a cerut eliberarea acestora la Miercurea Ciuc) în perioada 30-31 mai, între orele 13:00 – 15:00.

 

 

Sajtóakkreditációk átvétele

Cu câteva zile înainte de 1 iunie 2019 când Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie la Șumuleu Ciuc, vă punem la dispoziție pe site-ul nostru Caietul Pelerinului care conține ordinea Sfintei Liturghii, cântecele, scurta descriere a Statuii de la Șumuleu Ciuc, precum și a vieții Sfântului Părinte, în limbile maghiară și română.