Fogyatékkal élők szállítása

Ferenc Pápa csíkszeredai látogatása alkalmával a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, közösen a Romániai Máltai Segélyszolgálattal és a Szent Gellért Alapítvánnyal, biztosítja a fogyatékkal élő személyek szállítását, a Szentatya által június 1-én celebrált szentmisére, Csíksomlyóra.

A zarándokokat a Caritas udvarig szállítjuk, onnan a kijelölt szektorig, vagyis a templomig gyalog kell eljutni, az ehhez szükséges segítséget mindenki magának kell biztosítania. A Caritas udvartól ez a  távolság 100 m. A fogyatékkal élő személyek az előre kijelölt helyekről lesznek elszállítva. 

Az autók 2 alkalommal szállítanak, az első 6 órakor lesz, a második 7.30-kor. A visszaszállítás a szentmise vége után 17.00 órától, a Caritas udvaráról, az öt előre kijelölt helyre lesz.

Megkérünk minden zarándokot, hogy reggel 6 óráig érjenek az induló helyek valamelyikére, mert a második induláskor csak korlátozott számú hely lesz.

Indulásra kijelölt helyek:
1) Sepsiszentgyörgy irányából: a Brassói úton, MOL benzinkúttal szemben.
2) Székelyudvarhely irányából: a Hargita utcán, a vasúti felüljáró (nagyhíd) előtti gyalogátjáró.
3) Vasútállomás: vasútállomással szemben a városi buszmegállóban.
4) Gyergyószentmiklós irányából: a DN12-es városba vezető részén, a Gyergyószentmiklós-Csíkdelne terelőút körforgalom után.
5) Kománfalva irányából: Csíkdelne-Gyergyószentmiklós terelő útelágazás után.

Az autók első ablakában ki lesz függesztve a nemzetközi fogyatékos személy jel a könnyebb azonosítás érdekében. Rendkívül fontos, hogy minden személynél legyen jegy és személyi igazolvány vagy útlevél.

Részletekért hívják a 004-0734-158-299 számot.

News