Iata cateva sfaturi pentru ca timpul schimbarii hainelor bebelusului tau sa devina unul dintre cele mai relaxante si distractive.

Momentul in care te pregatesti sa iti imbraci bebelusul devine unul dintre cele mai speciale ale zilei, mai ales la inceput.. Ca si cum ar fi o papusa, ii poti alege toate articolele vestimentare si le poti combina dupa bunul plac. Mirosul curat, hainele moi pentru bebelusi si marea varietate de materiale si piese pe care le gasim astazi pentru ei ne fac sa ne dorim sa le iubim imediat ce terminam de imbracat. Dar, asa cum spunem, acesta este un moment foarte special, deoarece si pentru aceasta sarcina este necesar sa tineti cont de o serie de avertismente. Pielea lui atat de moale si inca atat de delicata, precum si bratele si picioarele sale mici si delicate au nevoie de o serie de ingrijire speciala atunci cand il imbracam. Poti cumpara inclusiv un  body bebelus personalizat.

Ce trebuie sa fac inainte de a-mi imbraca copilul?

Este un moment special pentru ca genereaza o mare legatura intre parinti si cel mic, asa ca trebuie sa-l faci pe copil sa se simta cat mai confortabil in disconfortul pe care il poate provoca.

De obicei, nu este o perioada in care bebelusii prefera in mod special, de obicei plang si acest lucru, in consecinta, poate coplesi parintii. Efectuarea unui masaj chiar inainte de a-l imbraca  este o metoda de a-l relaxa si, astfel, sa  se incurajeze atasamentul emotional cu el, sau ca el sa devina familiarizat cu culorile si formele ; acestea sunt unele dintre avantajele acestui moment al zilei … Aici ai o serie de sfaturi de la experti in ingrijirea bebelusului cu produse naturale, astfel incat momentul in care il imbraci sa devina unul dintre cele mai bune atat pentru cel mic, cat si pentru tine.

De unde incep atunci cand aleg haine pentru bebelusul meu?

  1. Indiferent de perioada din an, nu suprasolicitati copilul. Cu exceptia primelor cateva saptamani de viata, temperatura corpului lor este aceeasi cu cea a unui adult. Hainele pentru bebelusi trebuie sa fie moi si lejere, confectionate din bumbac si sa permita pielii bebelusului sa fie mereu ventilata si astfel sa evite posibila frecare, roseata …
  2. Cand il imbracati, ar trebui sa o faceti de preferinta pe o suprafata rigida. Ideal este sa o faci intotdeauna pe mesele de schimbare destinate pentru el. Miscarile atunci cand se manipuleaza ar trebui sa fie foarte netede, sa nu faca schimbari bruste mereu in cautarea sigurantei copilului.
  3. Pentru a-ti usura munca inainte de a incepe sa schimbi hainele copilului, asigura-te ca aila indemana tot ce ai nevoie. Servetele, pentru cand termini de schimbat, scutece… daca trebuie sa luati ceva in plina schimbare , nu va luati ochii de pe copil in orice moment.

Atunci cand ai de adaugat o haina care are partea de sus inchisa ( partea gatului), ai grija sa nu soliciti copilul , astfel poti desface palma ta si largi gulerul imbracamintei, si cu cealalta poti baga capul copilului, fara insa sa tragi de gatul acestuia. Mare atentie la aceasta manevra!

 Vine unul dintre cele mai complicate momente de schimbare a hainelor pentru bebelusul tau. maneci! Rulati mana peste mansonul articolului de imbracaminte si luati-o pe a voastra ridicand-o intr-un pumn pentru a impiedica degetele sa se agate, apoi introduceti-o cu atentie si gata. Practica te va face sa o faci din ce in ce mai priceput, sa nu fii coplesit!

  1. Pentru piesele din partea de jos, cum ar fi pantalonii, se face exact la fel ca in cazul pieselor de mai sus. Deschide cat de mult poti deschiderea din partea de jos si apoi luati piciorul si introduceti-l printr-unul dintre picioare, faceti aceeasi miscare cu celalalt picior si apoi ridicati pantalonii .
  2. Iti recomandam sa cumperi articole de imbracaminte usor de spalasi mai ales care sunt din bumbac pentru a evita eventualele alergii la o piele la fel de delicata ca cea a bebelusilor. Utilizati intotdeauna detergenti testati si hipoalergenici, exista unii speciali pentru copii.
  3. Nimeni nu a spus ca imbracarea unui copil a fost usoara. Practica te va face sa o faci cu din ce in ce mai multa indemanare asa ca mai ales daca esti o mama noua nu-ti face griji si foarte important, nu fi coplesit! Nimeni nu se naste invatat.

De ce fel de haine are nevoie un nou-nascut vara?

Nou-nascutii nu percep temperaturi precum copiii mai mari sau adultii; ei sunt mult mai sensibili la schimbarile de temperatura. In timp ce pentru restul poate fi un climat cald, pentru copii poate fi rece.

Din acest motiv, cel mai important lucru in imbracamintea unui copil este sa pastreze capul si picioarele caldede fapt, prin aceste doua zone isi regleaza temperatura corpului.